LOS ANGELES - Een combinatie van methadon en twee verschillende antidepressiva zijn de zoon van voormalig playmate Anna Nicole Smith fataal geworden. De 20-jarige Daniel stierf 10 september in een stoel naast het kraambed van zijn moeder. Dat meldden Amerikaanse media donderdag.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Toxicologische test hebben uitgewezen dat Smith methadon en stoffen van de kalmeringsmiddelen Zoloft en Lexapro in zijn lichaam had toen hij stierf. De drugs hadden in combinatie met de medicijnen een fatale invloed op het centraal zenuwstelsel, verklaarde de familie volgens de media.

Depressies

Smith worstelde in de weken voor de geboorte van zijn stiefzusje met depressies. Zoloft en Lexapro zijn antidepressiva die worden voorgeschreven aan patiënten met paniekaanvallen en psychische angsten. Methadon wordt gewoonlijk gebruikt bij mensen die herstellen van een verslaving aan drugs zoals heroïne en morfine.

De 38-jarige moeder van Smith werd bekend als Playboy-model en door haar huwelijk met de 89-jarige J. Howard Marshall in 1994. De miljonair stierf ruim een jaar na de bruiloft, waarna een bittere strijd over de erfenis ontstond met de familie van haar overleden echtgenoot. De vader van het pasgeboren meisje is de advocaat Howard Stern, advocaat van Nicole Smith, zo maakte hij na lange speculaties in de Amerikaanse media bekend.