AMSTERDAM - Terri Irwin, de vrouw van krokodillenjager Steve, wil niet dat de beelden van zijn dood worden uitgezonden. Dat vertelt ze in een interview in het Amerikaanse televisieprogramma 20/20. "De beelden worden zeker niet vertoond. Wat zou dat voor nut hebben?"

Bekijk video: Modem/ Breedband

Irwin overleed toen hij op 4 september tijdens televisieopnamen werd gestoken door een pijlstaartrog. Op het fatale moment draaide de camera nog.

Terri vertelt verder over het moment dat haar zwager haar vertelde dat haar man dood was. "Ik herinner me dat ik dacht: zeg het niet, zeg het niet. Ik keek uit het raam en zag daar mijn dochtertje Bindi spelen", vertelt ze. "En ik dacht aan de kinderen. Ik bedacht dat hij hen nooit had willen verlaten." Haar kinderen, Bindi (8) en Robert (2), vormen op dit moment haar grootste zorg.

Geloof

De kinderen slepen haar door de huidige crisis heen, net als haar geloof. "Ik geloof in God en ik geloof dat alles gebeurt met een reden, ook als we het soms zelf niet begrijpen." Ze vertelt op dit moment te leven van minuut tot minuut.

Haar kinderen verwerken het verlies op hun eigen manier. Zoontje Bob pakte laatst een schroevendraaier uit de la en kondigde aan zijn vaders motor te gaan maken. "Zodat hij hier naartoe kan komen vanuit de hemel."