AMSTERDAM - Het mysterie over de vader van het kind van Anna Nicole Smith is opgelost. Howard K. Stern, de advocaat van de playmate, heeft zich opgeworpen als de vader van het drie weken geleden geboren meisje. Hij vertelde in het Amerikaanse programma 'Larry King live' dat hij en Smith hun dochtertje Dannie Lynn Hope hebben genoemd.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Het meisje werd op 7 september geboren in een ziekenhuis op de Bahama's. De vreugde over haar geboorte werd overschaduwd door het overlijden van Smiths 20-jarige zoon Daniel. Hij overleed op 10 september naast het kraambed van zijn moeder. Het onderzoek naar de oorzaak van zijn overlijden loopt nog.

Stern noemde de geboorte van Dannie Lynn Hope de enige zonnestraal in de afgelopen weken. "We zijn vooral bezig met overleven. Zij is onze enige sprankje hoop."

Paniek

De advocaat vertelde in het programma dat hij ook aanwezig was toen Daniel stierf. Hij haalde de jongen van het vliegveld en bracht hem naar zijn moeder in het ziekenhuis. Verder vertelde hij over de paniek die ontstond toen Daniel niet meer bleek te ademen.

"We bleven proberen hem te reanimeren, ook toen er werd gezegd dat het geen zin meer had. Anna Nicole bleef hem maar vasthouden en bidden. Ze vroeg Jezus om haar leven te nemen en niet dat van haar zoon."

Trouwen

Stern zei verder dat hij en Smith momenteel samenwonen op de Bahama's, dat ze van plan zijn daar voorlopig te blijven en dat ze uiteindelijk ook willen trouwen. Hij vertelde dat er geen twijfel bestaat dat hij de biologische vader van het meisje is.

Hij verwerpt de claim van fotograaf Larry Birkhead dat hij de vader is. "Gebaseerd op de datum dat ze geboren is, is er geen twijfel mogelijk dat het mijn kind is."