AMSTERDAM - Het vijfjarige dochtertje van Cindy Crawford treedt nu al in de voetsporen van haar wereldberoemde moeder. Het meisje poseert voor een kledinglijn in een bikini. De foto's vallen echter niet in goede aarde in Hollywood. Critici reageren geschokt op de halfnaakte reclamecampagne met de kleuter in de hoofdrol, dat meldt de Gazet van Antwerpen.

Dat het topmodel haar jonge dochtertje nu al inzet voor schaars geklede fotoshoots, gaat menig Hollywood bewoner te ver. Op de foto's is het meisje te zien zonder bovenstukje, en het slipje zou erg veel lijken op een string. Tevens is op de onderrug van het meisje een tatoeage gesignaleerd.

De kledinglijn Melissa Odabash Beachwear reageert verbaasd op de kritiek. Het bedrijf heeft inmiddels zo veel telefoontjes over de campagne gehad, dat het besloten heeft de foto's van de website te verwijderen.

Moeder Crawford zelf heeft ook wel iets over de affaire te zeggen. In een reactie op Hollywood-website PageSix.com zegt ze dat het verhaal compleet uit zijn verband is gerukt. De tatoeage is gewoon een plakplaatje, en de het was niet eens een echte fotoshoot. "Ik ben bevriend met de eigenaren van Melissa Odabash, en de foto's zijn gewoon wat leuke kiekjes genomen op een vrije dag in Malibu", aldus de verontwaardigde moeder.