AMSTERDAM - De vader van Lindsay Lohan heeft een open brief geschreven aan zijn dochter. In de brief die maandag is geplaatst in de Britse boulevardkrant The Sun, waarschuwt hij haar voor de gevaren van haar levensstijl en de mensen die dat aantrekt.

Bekijk video: Modem/ Breedband

"Er zijn mensen die alleen advies geven dat henzelf ten goede komt. Zij zijn slechts bezig met hun eigen belang. Helaas ben jij dankzij jouw talent onder hun aandacht gekomen."

De 45-jarige Michael Lohan zit momenteel een celstraf uit van vier jaar, wegens verschillende incidenten waaronder rijden onder invloed en mishandeling. De 20-jarige Lindsay, die regelmatig in de publiciteit staat vanwege onverantwoordelijk gedrag, vermijdt elk contact met hem.

Muren

Haar vader geeft de mensen rond zijn acterende dochter de schuld van hun verbroken contact. "Mensen blijven muren tussen ons bouwen." Hij zag zich genoodzaakt een openbare brief aan zijn dochter te sturen. "Het doet me pijn om je op deze manier te moeten schrijven, maar mijn andere brieven bereiken je niet."

Zijn voornaamste boodschap aan zijn dochter is dat hij van haar houdt. "Ik vertrouw je, ik geloof in je en ik zal van je houden en je beschermen tot ik mijn laatste adem uitblaas." Hij vertelt tot inkeer te zijn gekomen nu hij zich heeft bekeerd tot het christendom.

Twijfel

"Alles gebeurt met een reden, Linds. - Gods redenen. Redenen die ik nooit meer in twijfel zal trekken. Ik heb meer geleerd over mezelf dan je je kunt voorstellen."

Respect

Het is bekend dat de Lohan het erg moeilijk heeft met haar vader. Ze beschreef hem ooit als een 'destructieve, boze, verbitterde man'. "Hij heeft nooit iets gedaan voor mijn familie of mijn carrière. Ik heb totaal geen respect voor hem."

Ook in haar muziek komt ze er regelmatig op terug. Zo gaat het nummer 'Confessions of a broken heart' over een dochter die zich verlaten voelt door haar vader.