AMSTERDAM - De Britse zanger Robbie Williams heeft vrijdagavond in Nederland een geheim concert gegeven. In een Amsterdamse tv-studio vertolkte Williams een half uur lang nummers van zijn nieuwe cd Escapology.

Het publiek bestond uit tweehonderd uitverkorenen die via prijsvragen op radio 3FM en de site van omroep BNN kaarten hadden gewonnen. Zij moesten zich op een bepaald adres melden en werden vervolgens per bus naar de studio gebracht.

Geheimzinnigheid

Het concert was omgeven met geheimzinnigheid om te voorkomen dat ongenode fans bij de studio zouden komen. Driekwart van het publiek bestond uit vrouwen, de gemiddelde leeftijd lag rond de twintig. Er deden zich tijdens de opnames geen ongeregeldheden voor.

Escapology is de vijfde solo-cd van het voormalige lid van de jongensband Take That. Williams is de best betaalde artiest van dit moment.

Volgens de officiële website van Robbie Williams zal BNN zaterdagmiddag 15 december het concert op 3FM uitzenden en de volgende dag op televisie.BNN zendt half december het geheime concert uit. De zanger geeft volgend jaar juli twee reguliere, inmiddels uitverkochte concerten in de Amsterdam ArenA.