LOS ANGELES - Popzangeres Madonna heeft zich donderdag in Japan uitgesproken over de omstreden kruisigingsact in haar show. Ze noemde die in een verklaring "niet anti-christelijk of godslasterlijk", maar juist een oproep om aardig te zijn voor elkaar.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Verschillende kerken hebben zich uitgesproken tegen de stunt. De katholieke en de Russisch-orthodoxe kerk noemden de act beledigend. In Nederland vroegen de SPG-jongeren om een verbod op de kruisigingsact tijdens de concerten van de popdiva in de Amsterdam ArenA begin september.

De christelijke organisatie Schreeuw om Leven riep christenen op om tijdens de optredens te bidden en te vasten bij de ArenA.

Afrika

Madonna wilde met de act de aandacht vestigen op 'de miljoenen kinderen in Afrika die elke dag sterven of leven zonder zorg, medicijnen en hoop'. "Ik wil mensen vragen om hun harten te openen en zich op hun eigen manier in te zetten."

Tijdens de act vertolkt de zangeres het nummer 'Live to tell' terwijl er op de achtergrond foto's verschijnen van kinderen in Afrika.

Tournee

De 48-jarige popkoningin gaf donderdag het laatste concert van haar Confessions Tour in Tokio in Japan. Donderdag werd bekend dat het de meest winstgevende tournee ooit van een vrouwelijke artiest is geweest. De concertreeks heeft naar schatting 152,5 miljoen euro opgebracht. Het totale bedrag dat Madonna afgelopen zes jaar verdiende aan haar optredens komt hiermee op ruim 312 miljoen euro.