BREDA - Dj Tiësto heeft de komende tijd al zijn optredens afgezegd. Tijs Verwest, zoals de dj in het dagelijks leven heet, heeft een ontsteking in zijn hartzakje (pericarditis) en ligt sinds dinsdag in het ziekenhuis. Volgens de doktoren komt Verwest er weer helemaal bovenop met de juiste medicijnen en voldoende rust.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De dj kreeg dinsdag last van zijn borst en ademhaling en werd meteen in het ziekenhuis opgenomen. "Hij moet daar nog een aantal dagen blijven ter controle", aldus zijn manager donderdag.

Volgens de manager valt de ziekte reuze mee. "Het is een virusinfectie. We wilden natuurlijk meteen weten of hij niet te hard heeft gewerkt, maar daar schijnt het niets mee te maken te hebben."

Afgelast

Het is niet bekend hoe lang het herstel gaat duren en wanneer de wereldberoemde dj uit Breda weer achter de draaitafels kan plaatsnemen. Alle optredens voor het aankomende weekend zijn afgelast. "Daarna moeten we verder zien", zegt de manager.

Op zijn eigen internetpagina schrijft Verwest dat hij zich - naast de pijn in zijn borst - goed voelt en ervan overtuigd is dat hij weer snel aan het werk kan.