AMSTERDAM - Radio 3FM gaat voor het derde achtereenvolgende jaar actie voeren in een Glazen Huis op de Neude te Utrecht. Ditmaal wil de populaire radiozender geld inzamelen voor slachtoffers van landmijnen, zo maakte het woensdag bekend.

Het Glazen Huis zal dienst doen als studio van drie dj's, die van 19 december tot kerstavond donaties werven en non-stop radio maken. Gedurende deze zes dagen zullen zij helemaal niets eten. 3FM wil, in samenwerking met het Rode Kruis, slachtoffers van de miljoenen landmijnen hulp bieden.

In 2004 voerde 3FM voor het eerst actie in het Glazen Huis. De radiozender haalde toen bijna een miljoen euro op voor de vluchtelingen in Darfur. In 2005 bedroeg het eindbedrag voor de ontheemde kinderen in Congo ruim 1,2 miljoen euro. Het Ministerie voor Ontwikkelingssamenwerking doneerde daarnaast een miljoen euro.

Welke dj's er dit jaar in het huis plaats gaan nemen is nog niet bekend.

Leuven

Ook in de Belgische stad Leuven gaan dj's in een glazen studio radio verzorgen voor een goed doel. De Belgische radiozender Studio Brussel en 3FM bereikten hierover onlangs overeenstemming. De Zuiderburen zullen net als 3FM actie voeren voor slachtoffers van landmijnen.