SYDNEY - In een emotionele herdenkingsdienst hebben familie, vrienden en fans woensdag publiekelijk de laatste eer gebracht aan de bekende en razend populaire Australische krokodillenjager Steve Irwin. Ook waren er enkele beroemdheden uit Hollywood aanwezig.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Het was voor het eerst dat weduwe Terri en haar twee kinderen in het openbaar verschenen na het overlijden van Irwin. De Australiër kwam op 4 september om het leven nadat een pijlstaartrog hem tijdens het duiken in zijn hart had gestoken. Vorige week zaterdag werd Irwin in besloten kring begraven.

Tijdens de herdenkingsdienst in het door Irwin gebouwde auditorium Crocoseum sprak zijn 8-jarige dochter Bindi woorden die diepe indruk maakte op de aanwezigen. "Mijn vader was mijn held. Hij was er altijd voor mij als ik hem nodig had, luisterde naar me en leerde mij veel. Maar hij was vooral leuk."

Rust

Zijn vader Bob vroeg het publiek niet te treuren om zijn zoon. "Hij heeft de rust gevonden. Rouw liever voor de dieren. Zij hebben, net als ik, een goede vriend verloren."

In een videopresentatie zei actrice Cameron Diaz dat Steve ongelooflijk populair was in de Verenigde Staten. "Elk kind droomde ervan om hem te zijn."

Angst

Kevin Costner liet zich ook uit over de onverschrokken televisiepersoonlijkheid. "Hij kende geen angst. Hij liet ons simpelweg zien wie hij was. Daarmee toont hij zijn lef." Andere sprekers waren onder anderen de Australische premier John Howard en acteur Russell Crowe.

Bloopers

Tijdens de dienst werden grote televisieschermen opgehangen in Brisbane, de hoofdstad van Queensland. In Australië en de Verenigde Staten werd de herdenking live op televisie uitgezonden. Tijdens de ceremonie was het favoriete nummer van Irwin te horen, 'True Blue' van de Australische zanger John Williamson. Ook werden bloopers uitgezonden van het televisieprogramma van Steve. De werknemers van de dierentuin legden het stopwoordje "Crikey' van de krokodillenjager in gele bloemen uit op de grond.

De 44-jarige Steve overleed 4 september na een steek van een pijlstaartrog in zijn hart. Dat gebeurde toen hij onderwateropnamen maakte bij het Great Barrier-rif, ten noordoosten van Australië.