AMSTERDAM - Mariska Hulscher werd gechanteerd door de man die haar trouwjurk ontwierp. Dat beweert de 42-jarige televisiepresentatrice dinsdag op de website Sterrenstek. Dinsdagochtend zei couturier Marlon Borgschot in De Telegraaf dat hij nog achtduizend euro voor de jurk krijgt.

Hulscher houdt vol dat zij de kosten allang heeft betaald. "Ik ben Marlon echt geen euro schuldig", zegt Hulscher. "Dat hij geen euro bezit is mijn probleem niet. Hij probeerde me zelfs te chanteren. Als ik zou betalen, beloofde hij niet met het verhaal naar de pers te gaan."

Borgschot en Hulscher werkten ook zakelijk samen. In maart presenteerden zij de collectie Women Business Wear, bedoeld voor vrouwen die er jong en zakelijk uit willen zien. "Hij wilde gewoon via mij een bekende ontwerper worden om zodoende zijn droom waar te kunnen maken", zegt Hulscher nu.

Karakter

"Alle kosten voor de stoffen, modeshows en andere kosten zouden geheel door mij worden gefinancierd en het was zijn taak om het allemaal te maken." Borgschot wijt de breuk aan Hulschers moeilijke karakter. Zij geeft geen reden voor de stopzetting van hun samenwerking.

Scheiding

Vorige maand zorgde Hulscher voor commotie in medialand door na twee maanden huwelijk een scheiding aan te vragen. Het einde van haar huwelijk met Ary Schouwenaar maakte zij bekend via een persbericht, dat zij een beperkt aantal contacten toestuurde. Verder deed de televisiepresentatrice er het zwijgen toe.