DEN HAAG - Koningin Beatrix draagt deze Prinsjesdag een staatsietoilet uit brodée façonnée zijde van een goudkleurig lamé, zo bleek dinsdag bij haar vertrek uit Paleis Noordeinde richting de Ridderzaal.


Maxima, Willem-Alexander en Beatrix zwaaien vanaf balkon naar publiek

Prins Willem-Alexander heeft zich gestoken in het gelegenheidstenue van reserve brigade-generaal van de infanterie (Koninklijke Landmacht). Zijn vrouw prinses Máxima verscheen in een rok van zwarte tule met daarop een jasje van zijde in gebroken wit. In haar kapsel heeft de prinses zijden bloemen in eveneens gebroken wit.

Prins Constantijn draagt een jacquet met grijs vest, zijn vrouw Laurentien een lange 'bleu' wollen crêpe de Paris kokerjurk (met een split op het linker voorbeen). De jurk is afgewerkt met bleu zijde. Haar schoenen zijn van hetzelfde materiaal. De hoed is afgemaakt met wollen crêpe met een asymmetrisch brede rand.

Prinses Margriet stak zich in een lila zijden ensemble, haar man Pieter in een jacquet met grijs vest. De leden van het Koninklijk Huis hebben zich getooid met verscheidene versierselen behorend bij diverse onderscheidingen. De koningin zelf draagt het Ordelint en de Ster van het Grootkruis der Orde van de Nederlandse Leeuw.

In de stoet naar en van het Binnenhof rijden ook leden van de hofhouding mee, onder wie de scheidende ceremoniemeester Gilbert Monod de Froideville, die met pensioen gaat, en de eveneens vertrekkende grootmeester Pim Waldeck, die ambassadeur wordt in Londen.