LONDEN - De nieuwe cd van de Britse popster Robbie Williams komt als gevolg van een juridische strijd tussen de zanger en zijn voormalige manager mogelijk later in de winkels. Ex-manager Nigel Martin-Smith eist dat het nummer 'The 90s' van het album wordt verwijderd, maar Williams heeft laten weten dat hij dat absoluut niet van plan is, meldden Britse media zaterdag.

Martin-Smith vindt dat het nummer van het album Rudebox moet worden verwijderd omdat de tekst 'ernstige en volslagen onjuiste aantijgingen' aan zijn adres bevat. Tijdens een concert in Milton Keynes, donderdag, rapte Williams het nummer voor 65.000 fans om duidelijk te maken dat hij niet zal inbinden.

Wat er precies in de tekst staat, is moeilijk te achterhalen omdat de Britse media die 'om juridische redenen' niet willen publiceren. Het zou onder andere gaan om de verwoording van gewelddadige gedachten die Williams had toen Martin-Smith nog manager was van de popgroep Take That, waar de zanger ooit deel van uitmaakte.

Rudebox zou volgens Williams' platenmaatschappij op 23 oktober in de winkels liggen. De ruzie tussen Willams en zijn ex-manager kost de maatschappij in ieder geval veel geld. De reclamecampagne is al begonnen, maar moet misschien gewijzigd als het nummer verwijderd moet worden. De productie van de cd's is nog niet begonnen uit vrees dat de exemplaren met de gewraakte track mogelijk moeten worden vernietigd.

Rechtszaak

Het is niet de eerste keer dat Williams en zijn ex-manager in de clinch liggen. In 1997 verloor de zanger een rechtszaak tegen Nigel-Smith. Die was manager van de popgroep Take That, waar Williams op het hoogtepunt van de populariteit in 1995 uit stapte. Take That viel uiteen, waardoor de manager inkomsten misliep. Williams moest hem uiteindelijk een niet bekendgemaakt bedrag aan schadevergoeding betalen.