NASSAU - De lokale autoriteiten van de Bahama's noemen de dood van de zoon van Anna Nicole Smith "verdacht". De 20-jarige Daniel overleed afgelopen zondag door nog onbekende oorzaak. De autoriteiten maakten bekend dat ze een onderzoek naar de doodsoorzaak zijn gestart en dat er mogelijk een aanklacht wordt ingediend.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De voormalige playmate was een paar dagen daarvoor bevallen van een dochter in een ziekenhuis op de Bahama's. Daniel overleed in de kraamkamer, in aanwezigheid van zijn moeder en hun woordvoerder Howard Stern.

Reanimatie

De 38-jarige Anna Nicole heeft volgens Stern nog wanhopig geprobeerd haar zoon te reanimeren, ook nadat Daniel al dood was verklaard door de artsen. "Door de shock had ze zelfs last van geheugenverlies, waardoor de mensen om haar heen haar nogmaals moesten vertellen dat haar zoon was overleden", zo meldde Michael Scott, haar advocaat op de Bahama's. Volgens Stern moest Anna Nicole zelfs worden verdoofd voordat ze het ziekenhuis kon verlaten. "Zij weigerde van zijn zijde te wijken", aldus Stern.

De autoriteiten meldden afgelopen zondag al dat ze wisten wat de dood van Daniel Smith had veroorzaakt. Zij weigeren dit echter bekend te maken voordat het toxicologische onderzoek is afgerond. De lijkschouwers meldden vandaag echter dat Smith onder verdachte omstandigheden om het leven is gekomen en dat er een volledig onderzoek noodzakelijk is.

Hoorzitting

Eind oktober gaat er een publiek juryonderzoek van start waarbij Anna Nicole verplicht aanwezig moet zijn. "Als er een dood onder verdachte omstandigheden plaatsvindt dan houden wij altijd een hoorzitting", verklaarde hoofdinspecteur Bradley Neely. Om te voorkomen dat de jury voorkennis verkrijgt worden de bevindingen uit het toxicologisch onderzoek niet openbaar gemaakt, voordat de hoorzitting is afgerond.

Mocht de jury tot de conclusie komen dat er sprake is van een misdaad, dan neemt het Openbaar Ministerie van de Bahama's de zaak over.