AMSTERDAM - Zangeres Whitney Houston gaat scheiden van haar man Bobby Brown. Dat heeft haar woordvoerster Nancy Seltzer woensdag bevestigd tegenover het persbureau Associated Press.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Houston heeft de benodigde papieren ondertekend, zei Seltzer, en heeft er geen behoefte aan een verklaring af te leggen. Houston en Brown, die in 1992 trouwden, hadden zo nu en dan een tumultueus huwelijk en geruchten dat ze gingen scheiden deden regelmatig de ronde. Houston en Brown hebben een 13-jarige dochter, Bobbi Kristina.

Door de jaren heen werd 'bad boy' Brown vaak opgepakt wegens drugs- en alcoholmisbruik. In 2003 belandde hij bijna in de gevangenis, omdat hij Whitney zou hebben mishandeld.

Drugsgebruik

Tijdens het huwelijk liep ook het imago van Whitney een flinke deuk op door drugsgebruik. De zangeres werd een aantal keren opgenomen in een afkickkliniek. Vorig jaar waren de huwelijksperikelen van het stel te volgen in de realityserie 'Being Bobby Brown' op de Amerikaanse zender Bravo.

Houston verscheen dinsdag voor het eerst in tijden in het openbaar met haar producer en mentor Clive Davis. Hij vertelde dat de r&b-diva werkt aan een comeback. Haar laatste album 'One Wish: The Holiday Album', met covers van kerstliedjes, flopte in 2003.