VOLENDAM - "Ik zie mijn eigen oma niet in de kroeg staan bij een concert van mij." Met deze gedachte in zijn achterhoofd, besloot zanger Jan Smit om donderdag met een helikopter over heel Nederland te vliegen en op te treden voor mensen die normaal gesproken niet naar zijn concerten kunnen komen, zoals gehandicapten, ernstig zieke kinderen of bejaarden.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De Volendamse zanger promoot tegelijkertijd zijn nieuwe album Op weg naar geluk, die een dag later uitkomt. Al voor verschijning heeft de plaat de platinastatus bereikt, de eerste single 'Als de morgen is gekomen, staat op nummer één in de hitlijsten.

Smit stapt donderdagochtend vroeg de helikopter in en gaat vervolgens acht plaatsen in Nederland langs, waar hij onder meer ziekenhuizen, scholen en zorginstellingen bezoekt. Hij doet dit op initiatief van de Sponsor Loterij.

"Op deze manier bereik ik andere mensen dan normaal bij mijn optredens." De zanger is maar kort op iedere locatie. Hij deelt zijn nieuwe plaat uit en zingt een paar nummers.