AMSTERDAM - Oliver Stone speelt met de mogelijkheid opnieuw een film te maken over de aanslagen van 11 september 2001, ditmaal over het 'complot' rondom de gebeurtenissen.

"Het is een fantastisch verhaal voor een film: een samenzwering van een groep mensen binnen de Amerikaanse regering die een dubbele agenda hebben en die 11 september gebruiken om die agenda te verwezenlijken", zei de 59-jarige filmmaker volgens het Franse persbureau AFP tijdens een persconferentie.

De Amerikaanse president George Bush misbruikt volgens Stone zijn strijd tegen het terrorisme om zijn macht in de Verenigde Staten te versterken. "Het lijkt George Orwell wel", zegt Stone in een verwijzing naar de klassieke roman '1984', die gaat over een toekomstige dictatuur.

vERBAASD

Filmdeskundigen waren verbaasd over de patriottische toon van Stones nieuwe film 'World trade center', over twee politieagenten die tijdens het redden van mensenlevens terechtkomen in de puinhopen van de neerstortende torens van het WTC.

Stone is vooral bekend door zijn kritische films. Zijn productie 'JFK' uit 1991 schilderde een moordcomplot van geheim agenten, de maffia en de wapenindustrie tegen de Amerikaanse president John F. Kennedy.

'World Trade Center' is vanaf 21 september in de Nederlandse bioscoop te zien.