AMSTERDAM - Jessica Simpson is verliefd op zichzelf. Dat heeft de 26-jarige zangeres gezegd in de talkshow van de Amerikaanse Ellen DeGeneres. "Ik ben heel gelukkig nu."

Bekijk video: Modem/ Breedband

De blondine zegt te beseffen dat haar realityshow 'Newlyweds: Nick & Jessica', waarin haar huwelijk met Nick Lachey werd gevolgd, ten grondslag ligt aan haar succes. Simpson heeft dan ook geen spijt van het programma, ondanks de druk die het op haar legde. "Ik ben er trots op en ook op de relatie die ik toen had. En ik vind Nick nog steeds een geweldige man." Simpson is inmiddels gescheiden van Lachey.

Bezit

Het nieuwe album 'A public affair' verwijst niet naar haar verbroken huwelijk, zegt de zangeres. "Ik kreeg het idee toen ik naar een programma over Brigitte Bardot keek. Het ging over hoe alles in haar leven publiekelijk bezit was en hoe ze nooit iets voor zichzelf kon houden. Daar herkende ik mezelf in."

Toch heeft de scheiding wel invloed gehad op het album van Simpson. "Toen ik begon met het album was ik getrouwd en schreef ik liefdesliedjes. Maar na een emotionele tijd had ik vooral behoefte aan veel lol, aan uitgaan met mijn vriendinnen en schudden met mijn kont. Dat hoor je terug op het album."