Op NU.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Privé, Weekend, Party en Story. Met daarin deze week dat Maxi's shopverbod voorbij is, Johnny de Mol seksverslaafd is, Albert Verlinde Mariska Hulscher nog steeds een 'hoer' vindt, Katja Schuurman en Thijs klompen moeten kopen en waarom 'plastic fantastic' Marijke Helwegen moest worden vetgemest. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Maxi's shopverbod

Maxima's verdriet was groot toen ze een 'shopverbod' kreeg. Niet omdat ze volgens Het Hof te veel geld uitgaf. Het naaiatelier van haar favoriete Argentijnse ontwerpster was in opspraak geraakt door kinderarbeid en slechte arbeidsomstandigheden. En daar kun je je als prinses natuurlijk niet mee associëren. Graciëla Naum werd in de ban gedaan en Maxima moest elders haar pakjes en jurken vandaan halen. Party weet ons echter te melden dat het verbod inmiddels weer is opgeheven. De misstanden in het atelier zijn opgelost en Maxima en haar moeder kunnen weer bestellen. Want het moet gezegd: de ontwerpster maakt mooie dingen die Maxima erg goed staan. De prinses zal binnenkort wel weer het vliegtuig pakken naar Buenos Aires om eens lekker haar garderobe aan te vullen.

Seksbeest

Persoonlijk vinden we Johnny de Mol niet bepaald een 'hunk'. Maar er zijn een boel dames die daar anders over denken. Blonde Chantal Janzen was lange tijd zijn vriendin, en de nieuwste aanwinst, Daphne, lijkt erg happy met haar Johnny. Party vraagt zich af of de breuk tussen Chantal en Johnny destijds kwam door zijn seksverslaving. Het blad citeert de jonge acteur, die meldt met minstens 50 vrouwen te hebben geslapen, waaronder een prostituee. Hij heeft zelfs een keer een geslachtsziekte gehad. Party heeft snel een arts gebeld met de vraag of het normaal is dat een 27-jarige jongen zoveel 'slapies' heeft gehad. Waarschijnlijk was de arts een oude, ingedommelde grijsaard, want volgens hem komt Johnny met 50 sekscontacten in de buurt van 'absolute seksverslaving'. Een waardering die De Mol junior waarschijnlijk als compliment zal opvatten.

Borreltje, Maris?

'Hoer!' riep Albert Verlinde keihard, toen de scheiding tussen presentatrice Mariska Hulscher in RTL-Boulevard werd besproken. Volgens Verlinde verdient Mariska die typering, omdat ze alles voor geld doet. Ze schrijft columns, verkoopt haar bruidsreportage, laat haar trouwjurk sponsoren en zoekt altijd maar wat graag de publiciteit. Je begrijpt: Mariska Hulscher was razend om deze uitroep van Verlinde en ze zwoer wraak. Ze dreigde zelfs met een rechtszaak. Party belde eens met Albert Verlinde, en die blijft vierkant achter zijn mening staan. 'Ik zei het met een glimlach en zie geen reden voor een felle oorlog'. Sterker nog: hij denkt dat hij over een tijd wel weer een borrel met de boze presentatrice zal drinken. In de showbizz kan het altijd weer goed komen. 't Is net een soap op dat Gooise Matras.

Boer'n klompen

Story meent te weten dat Katja Schuurman en haar Thijs Amsterdam gaan verlaten. Het hippe stel zou een boerderij hebben gekocht in de Achterhoek. De foto's tonen een vervallen, met mos begroeid gebouw op een zompig, regenachtig erf. Er zou enorm veel aan verbouwd moeten worden, maar die uitdaging is het kersverse echtpaar wel toevertrouwd. Het blad vindt het helemaal niet vreemd dat het stadse stel de scooter verruilt voor een paar boer'n klompen. Immers, meerdere BN'ners wonen of woonden heel tevreden in de Achterhoek: Adriaan van Dis, Jos Brink, Hans Kazan, Albert Mol en Jasperina de Jong. Het is een dik uur rijden naar Amsterdam, maar nu Katja toch zwanger is, kan zij mooi de BOB zijn. In het verleden is ze opgepakt met te veel drank achter het stuur, maar met een baby in haar buik zal ze het wel bij Spa Rood houden.

Vetmestkuur

'Lipjes getuit, borstjes vooruit' is het motto van Marijke Helwegen. Zij is het boegbeeld van de plastische chirurgie en kwebbelt daar lustig over met haar Brabantse tongval. Behalve dat ze compleet 'gerenoveerd' is - zoals ze het zelf noemt- leeft ze ook nog gezond. Al in geen jaren heeft ze nog een koekje aangeraakt, laat staan een bord frites. Ze leeft op fruit, groenten en lauw water en blijft daar heel slank bij. Maar niet gezond, lezen we in Privé. Marijke begon steeds meer te trillen, men dacht zelfs dat ze Parkinson had. Ook had ze het altijd koud en was ze moe. Het bleek dat haar groendieet haar totaal had uitgeput en dat ze allerlei voedingsstoffen miste. De bibberende Marijke ging verplicht aan de aardappels en boterhammen en is inmiddels 5 kilo aangekomen. Ze weegt nu nog steeds maar 55 kilo, maar het trillen is gestopt. En dat die extra kilo's haar rimpeltjes hebben gladgestreken, is mooi meegenomen. Hoeft ze daar nu eens niet voor naar de plastisch chirurg.