AMSTERDAM - Filemon Wesselink komt mogelijk in de Tweede Kamer. De BNN-presentator staat op de kandidatenlijst van D66. In een eerste telefonische reactie reageert Filemon vooral verbaasd. "Sta ik op de lijst, echt waar?" De 27-jarige presentator wil verder geen informatie geven.

Ook wil hij niet zeggen of het hier om een grap gaat. Wesselink presenteert op dit moment het programma Lijst 0, waarin politici op een ludieke manier aan de tand worden gevoeld.

Filemon is lid van D66 en op gesprek geweest bij de kandidatencommissie. De kans lijkt nu klein dat de presentator, die regelmatig experimenteert met drugs in het programma Spuiten en Slikken, in de Kamer komt. Hij staat niet op een verkiesbare plaats. Toch kunnen D66-leden er via voorkeurstemmen voor zorgen dat Wesselink op een verkiesbare plek komt.

Alle partijleden die zich opgeven als kandidaat-Kamerlid, zijn automatisch op de lijst gezet, laat de partij weten. Een woordvoerder wil niet zeggen waarom Filemon niet op een verkiesbare plaats staat.