AMSTERDAM - De 17-jarige acteur Sascha Visser, onder andere uit Kees & Co, mag zich volgens de lezers van jongerenweekblad Hitkrant dé Nederlandse hunk noemen. De titel hunk is in het tijdschrift een aanduiding die alleen bestemd is voor de allermooiste mannelijke sterren. Visser kreeg 53 procent van de stemmen.

In totaal werden 4530 stemmen via internet uitgebracht. Op de tweede plaats eindigde ONM-acteur Levi van Kempen. Visser won hiermee de eerste editie van een door Hitkrant uitgeschreven 'Hittegolf Hunkverkiezing'. In een eerder stadium vielen bekende namen als Jim Bakkum, Jan Smit, Valerio van TMF en Jamie Westland van Di-rect af.

Visser, die in eerdere interviews aangaf naakt te poseren bij een overwinning, beloofde woord te houden: "Een man een man, een woord een woord. Ik sta bij mijn fans in het krijt", aldus Visser. Toch mag de winnaar eerst even bijbruinen op een warm eiland.

Voetbalcarrière

De Hitkrant vindt de uitslag opmerkelijk. Visser, die bekend werd door zijn rol van Steven in de RTL4-comedy Kees & Co, is namelijk al enige tijd niet meer op de buis te zien. Hij verkoos zijn voetbalcarrière bij Sparta boven het acteren. Daar lijkt hij nu enigszins van terug te komen.

Visser: "Om profvoetballer te worden, heb je niet alleen de kwaliteiten nodig, maar ook een portie geluk. Ik heb het acteren zeker niet vaarwel gezegd. Sterker nog, het is zeker dat ik binnenkort weer in een serie opduik."