MOSKOU - De voorbereidingen voor de eerste show van Madonna in Rusland -komende dinsdag- staan niet onder een goed gesternte. Een week voor het omstreden concert van de popzangeres in het Moskouse Olympisch Stadion heeft de architect van het gebouw gewaarschuwd voor instortingsgevaar.

De architect, Nodar Kandzjeli, heeft gewaarschuwd voor instortingsgevaar als gevolg van trillingen door het snoeiharde geluid.

Voordat de architect met zijn bedenkingen kwam, hadden orthodoxe gelovigen en nationalisten al tegen het concert geprotesteerd wegens godslastering - als Madonna met een doornenkroon aan een kruis hangt. Een andere schaduw die over het bezoek van Madonna aan Rusland hangt is een ontvoeringsdreiging uit de hoek van de Russische maffia.

Uit veiligheidsoverwegingen besloot het Moskouse gemeentebestuur vorige week het Madonna-concert in de openlucht te verbieden en naar het stadion te verplaatsen. Dat het daar misschien ook niet zo veilig is, weet de architect uit eerdere ervaringen. Twee door hem ontworpen gebouwen zijn ingestort. Hij wordt daarvoor door de justitie vervolgd.