DEN HAAG - Georgina Verbaan, Bob Smalhout, Kees van Kooten en Mohammed Benzakour. Het is maar een kleine greep uit het aantal bekende Nederlanders dat op de concept-kandidatenlijst van de Partij voor de Dieren staat. In totaal krijgen twintig BN'ers een plekje op de lijst, zo laat de partij dinsdag weten.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Op de lijst staan verder Karen van Holst Pellekaan, Charlie Dée en Charlotte Mutsaers. Ook de bekende Nederlanders die al eerder op de lijst stonden, doen weer mee aan de verkiezingen: Maarten 't Hart, Paul Cliteur, Martin Gaus, Mensje van Keulen, Gerti Bierenbroodspot, Rudy Kousbroek, Dirk Boon, Belinda Meuldijk en Jan Wolkers.

De partij overlegt nog met de laatste vier BN'ers. Het congres krijgt de complete kandidatenlijst op 1 oktober voorgelegd.

De Partij voor de Dieren deed in 2004 mee aan de verkiezingen voor het Europees Parlement, toen stonden negen bekende Nederlanders op de lijst. De partij deed niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart, omdat de club zich wil concentreren op een landelijke doorbraak.