AMSTERDAM - Tv-presentatrice Mariska Hulscher gaat stappen ondernemen tegen RTL Boulevard en showbizz-expert Albert Verlinde van dat programma. Verlinde maakte Hulscher in die RTL4-show uit voor hoer, omdat zij al na twee maanden huwelijk besloot weer te gaan scheiden van haar man Ary Schouwenaar.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Dat laat ik niet over me heen gaan, zei Hulscher maandagavond in het nieuwe programma Pauw & Witteman (23.00 uur, Ned. 1). Ik ben uitgemaakt voor iets waarmee ik me niet identificeer. Ik ga daar iets tegen doen, maar het hoeven niet per se juridische stappen te zijn, aldus de juriste. Ik wil een statement maken, maar kan er verder nog niet zoveel over zeggen."

Privacy

Hulscher vertelde opnieuw niet waarom ze al zo snel weer wil scheiden van Schouwenaar, die overigens regisseur is van RTL Boulevard. "Ik zeg dat niet en moet dus de consequenties aanvaarden. Voorheen werkte ik inderdaad vaak samen met de 'bladen', maar ik vind dat geen rechtvaardiging voor hun huidige gedrag. Het roddeljournaille is blijkbaar niet blij met mijn recht op privacy."

Juist omdat Hulscher in het verleden samenwerkte met de (roddel)pers (ze liet haar huwelijk vastleggen door het blad Jackie en had een column in de Party) vindt Verlinde dat zij nu openheid van zaken moet geven. Mede daarom gebruikte hij de typering waar Hulscher nu zo boos over is. Het dochtertje van de presentatrice/juriste vindt niet dat Hulscher haar mond open moet doen. "Mama, je hoeft niet alles uit te leggen. Je bent voor mij de liefste", liet zij haar moeder weten.

Bos

PvdA-leider Wouter Bos zat ook aan tafel bij Pauw & Witteman. Na de geboorte van zijn dochtertje werd hij ook een tijd belaagd door paparazzi die een foto wilden maken van hem, tijdens een wandeling buiten met zijn spruit. "Op een gegeven moment ben ik naar zo'n fotograaf gegaan en heb hem verteld dat ik niet mee zou werken aan een dergelijke foto."

Vervolgens bereikten beiden een opmerkelijk compromis: Bos ging naar buiten met de kinderwagen, maar zijn kind lag er niet in. De foto werd geplaatst met de suggestie dat zijn dochtertje wel in de wagen lag.