AMSTERDAM - De vriendin van presentator Hans Kraay jr. heeft een vaatvernauwing in haar hersenen. Dat meldt De Telegraaf maandag. De 22-jarige Sofie werd vrijdag op de intensive care van een ziekenhuis opgenomen met verlammingsverschijnselen.

Ze heeft geen gevoel meer in haar rechterbeen en kan haar rechterarm nauwelijks nog bewegen.

Kraay maakt zich grote zorgen over zijn geliefde. "Ze huilt heel veel", vertelt hij. "Ik houd me groot, maar als ze er niet bij is, laat ik mijn tranen de vrije loop." De 46-jarige Kraay weet nog niet hoe groot de kans op herstel voor Sofie is. "Maar we hebben veel vertrouwen in onze dokter. Hoop doet leven, dus daar houden we aan vast."

Verlamming

Sofie kreeg woensdag last van haar ogen en verloor het gevoel in haar wang. Nadat de klachten verergerden, werd ze opgenomen in ziekenhuis Bernhoven in Veghel. Door een aantasting van de vaten in de hersenen wordt de zuurstofvoorziening moeilijker. Dat kan leiden tot aanvallen van duizeligheid, spraakverlies en verlamming.

Kraay jr. is voormalig profvoetballer van onder meer FC Den Bosch. Sinds 1998 is hij in dienst van SBS6, onder meer als verslaggever bij voetbalwedstrijden. Momenteel is hij te zien als presentator van het programma Lachen om Home Video's.

Werkzaamheden

Volgens een woordvoerder van SBS is het niet duidelijk wat de directe gevolgen zijn voor de werkzaamheden van Kraay jr. "Alles gaat in overleg. We bekijken het nu heel erg van dag tot dag, van uur tot uur zelfs."

De vraag of de presentator de wedstrijd van Oranje tegen Wit-Rusland kan verslaan, blijft voorlopig onbeantwoord. "Misschien heeft Hans wel behoefte aan wat afleiding, maar dat weten we nu nog niet. Het hangt af van hoe de komende dagen verlopen."