AMSTERDAM - Hoeveel kracht kan een vrouw op 48-jarige leeftijd hebben? Het is Madonna die het zondagavond weer flikt in de Amsterdam ArenA. Al blijft het geluid in de betonnendoos abominabel met zang, show, dans en theater maakt de popicoon een ware krachttoer van formaat.

Bekijk video: Modem/ Breedband


Foto: Caroline Walta l De Confessions tour was bij voorbaat al beladen

De Confessions tour was bij voorbaat al beladen, want haar optreden cq aanklacht tegen de dood van miljoenen mensen aan aids beviel christelijk Nederland niet. In het nummer Live to tell kwam ze hangend aan een 'discokruis' overeind, bekleed met de welbekende spiegeltjes van de discobol. Daar hing ze dan, compleet met de doornkrans.

Statement

Toch sprak de kracht vooral uit de begeleidende beelden en tekst, compleet met een snelheidsteller die ging tot twaalf miljoen slachtoffers. Al weet de artiest precies wat iedere stap van haar kan betekenen, ze lijkt het toch vooral te doen om een indrukwekkend politiek statement te maken.

In de show en dans zelf toont Madonna haar perfectie. Alle passen, hoe losgeslagen soms ook, zijn uitgedacht over het speelveld. Ze begon direct sterk met een mix van Future Love en I Feel Love, origineel van Donna Summer. In Jump laat ze de dansers als beesten over het podium kruipen en vooral springen.

Verbod

Ieder nummer was een aparte act, zoals het nummer Isaac zich gedeeltelijk afspeelt in een kooi en ze in het nummer Forbidden Love twee dansers (Jood en Moslim) met elkaar laat verbinden en wat maar niet wil lukken. Maandag voert Madonna nog een keer haar show op en zal ze ook weer aan het kruis hangen, want minister Donner van Justitie zag geen mogelijkheden om dat te verbieden.

Christenen voeren actie tegen Madonna
Bekijk video: Modem/ Breedband