AMSTERDAM - Tom Cruise heeft zijn verontschuldigingen aangeboden aan Brooke Shields, omdat hij haar gebruik van antidepressiva had bekritiseerd. De Hollwood-ster kwam persoonlijk zijn excuses aanbieden, zei de actrice vrijdag in The Tonight Show op de Amerikaanse zender NBC. "Ik was erg onder de indruk van hoe oprecht het klonk", zei Shields, die de verontschuldigingen accepteerde.

Cruise bekritiseerde Shields vorig jaar, omdat de actrice haar genezing van een postnatale depressie toeschrijft aan het middel Paxil. Cruise vindt psychiatrie een pseudo-wetenschap en is tegen het gebruik van antidepressiva. Dat is het algemene standpunt van de Scientology-kerk, waarvan hij lid is. Cruise zegt dat Brooke prima had kunnen genezen door het slikken van vitaminepillen.

Dipje

De excuses komen op een moment dat Cruise in een dipje zit. Vorige week kondigde filmstudio Paramount Pictures aan vanwege zijn gedrag niet langer met de filmster samen te werken. Vooral zijn optreden in de talkshow van Oprah Winfrey zorgde voor veel kritiek. De momenteel 44-jarige acteur sprong op en neer op een bank en schreeuwde hoe blij hij was met zijn verloofde Katie Holmes.

Ook zijn aan Scientology ontleende opvattingen zorgen regelmatig voor ophef. Inmiddels heeft de ster een nieuwe financier voor zijn projecten gevonden.