Op NU.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Privé, Weekend, Party en Story. Met daarin deze week de bouwstop voor BN-miljonairsechtpaar, Irene's luxewensen, dat Rachel Hazes nog steeds vecht, Leontine éindelijk een fashionblunder begaat, bij Jan(tje) Smit het dak er af gaat en bij zijn moeder haar bikinitop en dat Gerard Joling Patty Brard en Mariska Hulscher zinloze zeikerds vindt. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Luxe moedertje

Irene van der Laar stopt met haar bijrol in RTL-Boulevard. Nee, ze is niet ontslagen omdat ze zwanger is. Het is haar eigen besluit, zodat ze straks lekker een tijd kan gaan moederen over de baby. 'Ik had geen zin om met mijn dikke buik achter de Boulevard-desk te gaan zitten' meldt ze in Weekend. Ook zegt ze dat ze geen zin heeft om zich verplicht te voelen om snel weer aan de slag te gaan na de bevalling. Een luxe wens van mevrouw Van der Laar, die toch bepaald niet tot de A-catergorie der BN'ers gerekend kan worden. Ze mag blij zijn áls ze nog een aanbieding krijgt na een periode van afwezigheid, denken wij. Maar wellicht heeft Irene een leuk spaarpotje, verdient haar lover Sander toch niet zo slecht als hockeycoach en is de alimentatie van haar dochters vader miljonair Wessel van Diepen riant. Een luxe positie voor Irene, omdat de meeste 'gewone' moeders gewoon 6 weken na de geboorte weer aan de slag moeten en zich geen onbepaald zwangerschapsverlof kunnen veroorloven.

(Nog geen) Gooische vrouw

Vorige week al schreven we over ex-Miss World finaliste Paulien Huizinga. Ze sloeg miljonair Michiel Mol aan de haak en verschijnt sindsdien nooit meer op BN'party's om naar een baantje te solliciteren. In Weekend lezen waar ze dan wèl druk mee is. Het stel kocht recent een riant landgoed in het Gooise Blaricum. Kosten: (houd je vast) 10 miljoen Euro! Echter: het bestaande huis moet worden gesloopt, want Paulien en Michiel willen een nieuwe villa bouwen. En nu kun je in het Gooi nog zo veel geld hebben, er blijken daar mensen te zijn die een hekel hebben aan de 'nouveau riche'. Omwonenden kunnen de bouwvergunning jarenlang tegenhouden en dat lijken ze in dit geval te doen. Een aanvraag voor een oprit is volgens Story al afgewezen, en er schijnen nog meer problemen te zijn. Paulien en Michiel hebben echter geen verhuisstress. Totdat alles rond is, wonen ze nog riant in hun megagrachtenpand in Amsterdam. Geen haast dus.

Rachel vecht

Twee jaar na André Hazes' dood vecht zijn weduwe Rachel nog steeds. De villa in Vinkeveen is verkocht en ze is net met Dré junior en Roxanne verhuist naar haar nieuwbouwwoning. Ze vertelt in Party dat ze hoopt in haar nieuwe huis in Almere met een schone lei en eindelijk rust te beginnen. 'Een boek schrijven, een documentaire, een herdenkingsconcert, de verhuizing, vind je het allemaal niet genoeg?' aldus Rachel. De weduwe is een vechtersbaas, want ze heeft met veel roddel en achterklap te kampen. Ze zou een geldwolf zijn, alleen maar uit op de erfenis en André's nalatenschap grof ten gelde maken. Maar eindelijk geeft Rachel toe dat ze ook maar een mens is en dat ze naar rust verlangt. De overleden André kijkt altijd van bovenaf mee, bekent Rachel, ook al wil ze niet vertellen hoe dat zich openbaart. 'Dat houd ik voor mezelf, dat gaat niemand wat aan'. Jammer, dat was nou net een leuk 'weetje' geweest.

Eindelijk!

Altijd gaat ze tip top gekleed. Zelfs als ze even een boodschapje gaat doen, ziet Leontine Borsato er super uit. Ze pruttelt altijd wel dat als ze de kinderen naar school brengt ze een oude joggingbroek draagt met haar haar in een staart, maar zelfs daar hebben we haar nog nooit op kunnen betrappen. Groot is de vreugde dan ook bij het zien van de foto's in Privé. Leontine is aan het shoppen met dochtertje Jada en de au pair. En hoewel je in Laren je zondagse pak aan moet voor een simpel rondje winkelen (stél je voor dat je gezien wordt), begaat Leontine nu een flater. Haar baggy gescheurde spijkerbroek lijkt uit Marco's kast te komen, er onder draagt ze onflatteuze slippers en het verwassen grijze shirt is verre van glamoureus. Helemaal 'bloot' ziet ze er uit zonder zonnebril, make-up en met piekerig haar. Het enige beetje cachet komt van de brave au-pair, die gedienstig het plastic zakje van de slager draagt. Slechte beurt, Leo!

Dak er af

Jan Smit boert lekker. De jonge zanger heeft al zó veel geld verdiend, dat hij een groot huis in Volendam heeft kunnen kopen. Maar het was nog niet mooi genoeg. 'Het dak gaat er af!'kopt Privé dan ook. Het huis van 7 ton wordt helemaal herbouwd en zeer luxueus ingericht. Jan denkt daar maar liefst 2 jaar voor nodig te hebben. Wat een paleisje zal dat worden! Zijn moeder kan dan gerust topless bij hem in de tuin gaan zonnen, want die is niet toegankelijk voor publiek. Jan vertelt dat moeder Gerda net lekker halfbloot in haar tuintje lag, toen er fans voor een foto en handtekening kwamen. 'Tja, dat kon dus even niet en ze moest de fans teleurstellen. Die begrijpen dat niet altijd.' Hopelijk houdt moeder Gerda haar kleren gewoon aan in de realitysoap over Jan's familie, die vanaf 8 september weer op de buis komt.

Zinloos zeiken

In Story heeft Gerard Joling wekelijks een column. Hij babbelt daar wat over zijn week vol feestjes en ontmoetingen, en soms doet hij zijn zegje over een collega. Dit keer springt hij op de bres voor Sterrenstyliste Rossana Lima. Ze is leuk, gezellig, doet goed werk en ziet er nog goed uit ook, vindt Geer. 'Blijkbaar trekken bepaalde mensen dat niet en is het reden om haar zo nu en dan af te zeiken. Zinloos af te zeiken'. Patty Brard was één van hen. 'Patty, verbeter de wereld, maar begin vooral bij jezelf" vindt Gerard. Ook Mariska Hulscher heeft de styliste wel eens een kunstje geflikt. Mariska was een avondje gaan stappen op geleende schoenen, zodat die niet meer terug konden naar de winkel. Rossana moest de E 1200 (!!) uit eigen zak betalen. Nee, Gerard heeft het soms behoorlijk gehad met de jaloerse showbizzwereld vol roddel en achterklap. 'Maar leer één ding van ome Geer' geeft hij de arme afgezeken Rossana mee 'Het leven is een feest, maar je moet wel zelf de slingers ophangen'. Benieuwd wanneer deze tekst op één van Gerards T-shirts verschijnt.