AMSTERDAM - Brad Pitt blijft zich inzetten voor de wederopbouw van New Orleans. Ook zijn vriendin Angelina Jolie wil zich actief bezighouden met het herstel van de Amerikaanse stad, die een jaar geleden werd verwoest door de orkaan Katrina.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Dat zei Pitt donderdag tijdens de bekendmaking van de winnaar van een ontwerpwedstrijd voor een milieuvriendelijke wederopbouw van de stad. De acteur was juryvoorzitter van de wedstrijd.

Nadat de winnaar van de wedstrijd bekend was gemaakt, vertelde Pitt dat hij en Jolie van plan zijn veel tijd door te brengen in de getroffen stad. Hij begint in januari met de opnamen van een nieuwe film in New Orleans en wil zich dan ook actief bemoeien met het winnende project: de herontwikkeling van een buurt in de verwoeste wijk Ninth Ward. Ook stelde hij voor de tweede keer honderdduizend dollar (77 duizend euro) ter beschikking voor dit project.

Beroemdheid

Pitt is niet de enige beroemdheid die zich inzet voor de wederopbouw van New Orleans. Eerder maakten onder anderen actrice Reese Witherspoon en tienerster Hilary Duff zich sterk voor de stad.