NEW YORK - Punkband Panic! at the Disco heeft donderdag tijdens de MTV Music Video Awards in New York de belangrijkste prijs in de wacht gesleept. De groep won de prijs in de categorie beste video van het jaar voor de clip bij hun debuutsingel I Write Sins Not Tragedies.

Daarmee versloeg de Amerikaanse band onder meer Shakira, Madonna en Red Hot Chili Peppers. De Brit James Blunt won met zijn nummer You're Beautiful de prijs voor de beste clip van een mannelijke artiest. De Amerikaanse Kelly Clarkson mocht de trofee voor de beste video van een vrouwelijke artiest mee naar huis nemen, voor Because of You.

Verliezers waren er ook. Madonna was genomineerd voor vijf prijzen, maar moest met lege handen naar huis. De latin-popzangeres Shakira was genomineerd in zeven categorieën, maar won alleen de prijs voor de beste choreografie, voor het nummer Hips don't Lie.

Pink

Andere prijzen gingen naar Pink (beste popvideo voor Stupid Girls), Beyonce (beste R&B-clip voor Check On It) en The All-American Rejects (beste video van een groep voor Move Along).

Acteur Jack Black presenteerde de prijsuitreiking. Artiesten als Justin Timberlake, Beyonce traden op.

Incidenten

De prijzenregen heeft dit jaar geen grote winnaar opgeleverd, aangezien geen enkele ster met meer dan twee prijzen naar huis ging. Ook deden zich dit jaar geen 'incidenten' voor, zoals de kijkers van de show inmiddels zijn gewend. Zo gaf Britney Spears Madonna in 2003 een tongzoen. Dit jaar zorgde geen van de aanwezigen voor een verrassing.

De MTV Video Awards worden jaarlijks uitgereikt voor de beste videoclips van het afgelopen jaar. Jaarlijks komen op het gala grote internationale sterren langs om hun nieuwe platen te promoten en op te treden. De afgelopen twee jaar vond de prijsuitreiking plaats in Miami. Dit jaar was de show in de Radio City Music Hall in New York.