AMSTERDAM - Bert Hulscher, de ex-man van presentatrice Mariska Hulscher, stoort zich aan de manier waarop zijn ex in de pers wordt afgeschilderd. Hulscher ligt de afgelopen weken onder vuur vanwege de aangekondigde scheiding van haar tweede man Ary Schouwenaar. "Mariska verdient dit niet", zegt Hulscher tegen de website Sterrenstek.

Mariska maakte begin deze maand bekend na twee maanden huwelijk te willen scheiden, maar zwijgt over de reden daarvoor. In de media wordt daarover hevig gespeculeerd. Vooral RTL Boulevard-presentator Albert Verlinde maakt zich druk om het zwijgen van Hulscher. Maandag noemde hij haar in zijn uitzending 'een hoer die zich als een ster gedraagt'. Ary Schouwenaar is regisseur van RTL Boulevard.

Vogelvrij

Bert Hulscher, die in januari 2002 scheidde van Mariska, windt zich op over de beschuldigingen aan het adres van de moeder van zijn kinderen. "Het lijkt wel of je vogelvrij bent verklaard als je een bekende Nederlander bent, en dat iedereen maar iets kan roepen", zegt hij. "Wat er over Mariska wordt gezegd en geschreven is gewoon een schande en regelrechte laster."

Hij vindt ook dat Verlinde zich flink moet schamen voor zijn opmerkingen. "Albert heeft zijn positie en het medium televisie misbruikt en dat neem ik hem zeer kwalijk."

Kinder

Bert Hulscher vertelt zich ook zorgen te maken over Sanne en Mikki, de dochters die hij met Mariska heeft, en over het zoontje van Ary. "Niemand houdt rekening met de kinderen. Vergeet niet dat zij ook kunnen lezen wat er over hun ouders wordt gezegd."