AMSTERDAM - Sonja Barend stopt met het maken van televisieprogramma's. Dat heeft de 66-jarige presentatrice dinsdag gezegd bij de najaarspresentatie van de Vara.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Dit najaar is ze nog te zien met een programma over vijftig jaar televisie, maar daarna is de televisiecarrière van de presentatrice voorgoed voorbij. In de serie kijkt Barend terug op vijftig jaar televisie. "Het is heel mooi als je met zo'n serie je tv-loopbaan afsluit", zei ze dinsdag.

Barend vertelde tijdens de presentatie dat het idee om te stoppen spontaan in haar hoofd opkwam. "Ik zat gisteren een broodje te eten en bedacht toen dat ik vandaag misschien wel ging zeggen dat ik ermee op zou houden." Volgens de presentatrice is het programma waarin ze terugblikt op een halve eeuw televisie bovendien de perfecte manier om afscheid te nemen van het tv-podium.

Bevlieging

Vara-collega Paul de Leeuw denkt niet dat de aankondiging een bevlieging is van de televisiecoryfee. "Als Sonja zegt dat ze het doet, dan doet ze het ook." Al eerder is gespeculeerd over een naderend einde van de loopbaan van Barend, maar dit is de eerste keer dat ze haar afscheid zelf heeft aangekondigd.