AMSTERDAM - Het rapdebuut van Kevin Federline wordt niet door iedereen even enthousiast ontvangen. Na zijn optreden zondag bij de uitreiking van de Amerikaanse Teen Choice Awards hebben diverse critici zich negatief uitgelaten over de man van Britney Spears. Bovendien circuleren negatieve berichten over het optreden op internet.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Het muziektijdschrift Rolling Stone beschrijft het optreden als 'saai en vervelend'. De redactie van de entertainmentwebsite TMZ laat weten 'nog steeds te moeten bijkomen' van het slechte optreden van de 28-jarige K-Fed.

De hoofdredacteur van het hiphoptijdschrift XXL vertelt Federline niet serieus te kunnen nemen als artiest. "Hij begrijpt er niets van. Hij snapt niet dat hij de man van Britney Spears is en dat het daarom moeilijk is hem als professional te zien." Ook de hoofdredacteur van het mannenblad King ziet het showbizzhuwelijk als een obstakel voor zijn succes. "Het is moeilijk om het beeld van 'de man van' kwijt te raken."

Debuutalbum

Federline bracht zondag voor het eerst zijn single 'Lose control' ten gehore voor een jong en uitzinnig publiek bij de awardshow. Hij werd onverwacht aangekondigd door de zwangere Britney. Zijn debuutalbum 'Playing with fire' wordt binnenkort verwacht.