AMSTERDAM - Carice van Houten heeft een relatie met de Duitse acteur Sebastian Koch, haar tegenspeler in de film 'Zwartboek'. Dat vertelt de actrice dinsdag in De Telegraaf. De actrice heeft in de 44-jarige Koch de liefde van haar leven gevonden. "Ik weet zeker dat wij altijd samen zullen zijn."

Bekijk video: Modem/ Breedband

Sinds de start van de opnamen is al sprake van chemie tussen de twee. "Toen ik van Paul Verhoeven hoorde wie mijn tegenspeler was, heb ik zijn naam gegoogeld", vertelt Van Houten. "Zijn foto kwam meteen aan. Ik voelde dat ik voor hem zou moeten oppassen." Inmiddels heeft het stel acht maanden een relatie.

Sebastian helpt de 29-jarige Carice haar leven te organiseren. "Ik heb de afgelopen tijd alleen maar gewerkt, vond niets belangrijk. Nu ben ik mijn huis en mijn leven aan het opruimen. Ik wil zelfs leren koken." De acteur brengt haar de rust waar ze de laatste tijd zo naar op zoek was. "Ik heb me nog nooit zo veilig gevoeld bij een mens."

Leeftijdsverschil

Koch is eerder getrouwd geweest en heeft een tienerdochter. Over het leeftijdsverschil en hun toekomstplannen maakt Van Houten zich voorlopig geen zorgen. "Het voelt heel bevrijdend om daar niets over te plannen." Ook over een Nederlands-Duits cultuurverschil maakt ze zich niet druk. "We hebben echt een soort 'wiedergutmachungs'-relatie", grapt ze. Carice en Sebastian spreken Engels met elkaar. "Ik vertouw mijn eigen Duits niet helemaal."

Koch is in Duitsland een gerenommeerd acteur. Hij speelde rollen in films als 'Der Tunnel' en 'Das Leben der Anderen'. Ook speelde hij de rol van Albert Speer, de architect van Adolf Hitler, in de miniserie 'Speer und er'.

Verkocht

De internationale première van 'Zwartboek' is op 1 september op het filmfestival van Venetië. Maandag werd bekend dat de film, over de jonge Joodse verzetsstrijdster Rachel Stein, aan vijftig landen is verkocht.