AMSTERDAM - Bridget Maasland vindt het jammer dat zij in haar eentje het gezicht is van de zesde editie van Big Brother. De 31-jarige presentatrice mist Ruud de Wild, met wie zij vorig jaar het televisieprogramma presenteerde. "Ik vind het ongezellig", vertelt de blondine aan Novum Nieuws. "Vorig jaar had ik een klankbord, iemand met wie ik kon sparren. Dat mis ik nu."

Zondagavond zendt Talpa de eerste aflevering van Big Brother 6 uit. Naast drie eenlingen hebben zes koppels vrijdag in het huis plaatsgenomen, onder wie een vader en zoon, twee broers en twee zussen. Ook nieuw in deze editie is dat de deelnemers geen tuin hebben en afgesloten zijn van buitenlucht en daglicht. Daarnaast is de communicatie tussen de regie en de bewoners heel beperkt.

Net als bij de voorgaande edities moeten de bewoners elkaar nomineren. Het publiek bepaalt wekelijks wie van de genomineerden moet vertrekken. De laatst overgebleven deelnemer wint de show.

Onvoorspelbaar

Bridget denkt niet dat deze extra strenge editie van het programma te ver gaat. "Als ik naar andere landen kijk, hoe extreem het daar eraan toe gaat, dan valt dit allemaal wel mee." Bovendien weten de deelnemers aan Big Brother waaraan ze beginnen, vindt de presentatrice. "Je weet op voorhand dat Big Brother onvoorspelbaar is. Als je daar niet tegen kan, moet je jezelf niet honderd dagen laten opsluiten."

Mede door de nieuwe opzet verwacht Bridget dat Big Brother 6 een groot succes wordt. "Ik denk dat het heel onvoorspelbaar wordt; het kan alle kanten op gaan." Over de keuze van de kandidaten is de presentatrice zeer te spreken. "Het is echt een topgroep, het zijn allemaal heel mooie mensen."

Hoewel Bridget zich als presentatrice zo min mogelijk wil bemoeien met de perikelen in het huis, heeft ze wel een tip voor de kandidaten. "Ze moeten zoveel mogelijk zichzelf zijn; daarmee kom je het verst." Wie zich te mooi voordoet, komt volgens Bridget in een web van leugens terecht.

Big Brother 6 wordt elke werkdag uitgezonden. Elke maandagavond is er een uitzending waarin de perikelen in het huis live zijn te volgen. Op internet zijn dag en nacht beelden uit het huis te zien.