AMSTERDAM - Rapper Busta Rhymes is gearresteerd en aangeklaagd wegens mishandeling. Dat heeft de politie van New York zondag bekendgemaakt. Over de vermeende mishandeling is nog niet veel bekend. Wel zei een politieagent dat deze ongeveer een week voor de aanhouding plaatsvond.

Al sinds februari probeert de politie de 34-jarige rapper, wiens echte naam Trevor Smith junior luidt, te spreken te krijgen over de dood van een van zijn lijfwachten. De 29-jarige Israel Ramirez werd doodgeschoten bij een opnamestudio waar Rhymes een videoclip opnam.

De hiphopper wordt wel vaker met geweld in verband gebracht. In maart werden de rapper en een andere beveiligingsmedewerker aangeklaagd door een ex-fan. Deze beweert dat hij klappen van hen kreeg nadat hij om een handtekening had gevraagd.

In 2004 kreeg Rhymes zes maanden voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd. De rapper had toen voor de rechter toegegeven dat hij een vrouw had aangevallen tijdens een van zijn concerten, nadat ze hem had aangeraakt.