AMSTERDAM - Madonna wordt bedreigd door mensen die zich uitgeven voor leden van de Russische maffia. 'Bendeleden' hebben het management van de Queen of Pop gedreigd haar en haar kinderen Rocco en Lourdes te ontvoeren, meldt de Britse krant The Sun. Daarmee zouden zij willen voorkomen dat Madonna volgende maand optreedt in Moskou.

Madonna's Confessions Tour is nu al berucht om de omstreden act waarbij zij met een doornenkroon op het hoofd aan een enorm kruis vol kristallen hangt. Eerder deze maand adviseerde de Russisch-orthodoxe kerk gelovigen het optreden van Madonna te mijden.

Beveiliging

De 48-jarige zangeres laat zich niet bang maken en zet haar tournee gewoon voort. Ondertussen heeft echtgenoot Guy Ritchie haar gesmeekt de beveiliging te verscherpen.

In mei 2004 nam Madonna dreigementen wel zo serieus dat zij twee concerten in Israël annuleerde. De zangeres raakte in paniek toen ze hoorde dat een Palestijnse groepering details over dochter Lourdes en zoontje Rocco had genoemd in een serie dreigbrieven.