Op NU.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Privé, Weekend, Party en Story. Met daarin deze week dat Maxima steeds koopzieker wordt, Rachel in haar vesting zit, Katja's suikerspin-jurk, de Borsato's autopech hadden, jokkebrokje Touriya's huwelijk een media-flop was en waarom Wendy van Dijk en Chris niet zullen trouwen. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Prijzige pakjes

In Europa wordt prinses Maxima gezien als één van de best geklede Royals. Maar daar hangt wèl een prijskaartje aan. Sterker nog: Maxima schaft steeds duurdere kleren aan. Was ze eerst nog tevreden met couture van de Belg Edouard Vermeulen, inmiddels is het alleen nog haute couture. Valentino is huisleverancier geworden, net als topdesigner Oscar de la Renta. Weekend zocht foto's van de catwalk op en inderdaad: Maxima draagt exacte kopieën van de couturejurken. Haar grijsroze gebloemde avondjurk van Valentino is 100% gelijk aan die van de catwalk. Ook het korte rode a-symmetrische jurkje en een geel exemplaar met geborduurde riem zijn ongewijzigd overgenomen. Weekend weet te melden dat een avondjapon meer dan 10.000 euro kost, een mantelpakje al gauw een paar duizend. Wij schatten dit bedrag, inclusief tasjes, schoenen en accessoires, echter vele malen hoger. Maar je bent prinses of niet en wij hebben voor onze Maxi's kledingbudget graag wat belastingcentjes over.

Blokkendoos

Hè, hè, even tijd voor een pafke, lijkt Rachel Hazes te denken. Weekend fotografeerde haar tijdens haar verhuizing naar Almere. Spijkerbroek, geen make-up op, haar in een staart, sigaretje er bij, ze is volop bezig. De miljoenenvilla van André heeft ze verkocht en ze nam recentelijk haar intrek in een nieuwbouwhuis. De verhuisdozen (van de Praxis!) staan nog opgestapeld, maar Rachel schijnt zin te hebben in haar nieuwe, kinderrijke buurtje. Daar hoopt ze met de kids een gezellige nieuwe start te maken, na alle ellende na Dré's overlijden. Wij vinden haar huis er echter niet zo heel gezellig uitzien. Het is een van gele bakstenen opgetrokken blokkendoos, die ook nog eens is afgesloten met ijzeren rolgordijnen. Kraak noch smaak. Maar van binnen zal Rachel er wel een brandschoon, glimmend, wit met gouden paleisje van maken, net zoals ze in de villa deed. Straks, als haar zonnebank weer is uitgepakt en haar nagels en 'high hair' zijn gedaan, kan ze beginnen aan haar Almeerse come-back.

Mary-jurk

Tsja, wat zullen we er van zeggen. We waren al gewaarschuwd dat de trouwjurk van Katja Schuurman groot, wit en romantisch zou zijn. En dat is geen woord te veel. In alle bladen staan deze week de - door Katja en Thijs zelf geselecteerde - foto's van de bruiloft. Thijs draagt een zwart pak met dito overhemd, zonder das, en Katja is op en top het bruidje. De jurk is ziekenhuis wit, heeft veel kant en parels, een enorme sleep, een beschaafd decolleté en zelfs een bijpassend sluiertje voor in het haar. Smaken verschillen, maar wij vinden de japon een hoog Mary Borsato-gehalte hebben. Eigenlijk is alleen het bruidsboeket leuk: gekleurde rozen met wilde bloemen, samengebonden met lange gekleurde linten. Maar laten we het kersverse echtpaar Römer-Schuurman (zo gaan ze zich noemen) niet te veel afvallen. Op alle foto's stralen ze van geluk, en dat is meer waard dan een wel-of-niet perfecte bruidsjurk. Vraag maar aan Mariska Hulscher.

Gooise bak

De Borsato's hadden voor hun vakantie op Ibiza hun eigen auto meegenomen. Waarom ze niet gewoon ter plekke een grote auto huurden, vraagt niemand zich af, maar in Story zien we dat ook hun eigen Gooise bolide de familie in de steek liet. Na een dagje strand stapte de zon-doorstoofde Leontine, Marco, Jada, Senna en Luca in de grote bak en wilden wegrijden. Maar helaas: de motor startte niet. Marco had de lichten laten branden en de accu was leeg. Daar sta je dan, als BN'er in den vreemde, op een gloeiend hete parkeerplaats, mèt drie jengelende kinderen. Gelukkig reed paparazzi-fotograaf Edwin Smulders ook net over het eiland, en hij 'spotte' de gestrande familie. Met zijn startkabels kreeg hij de auto aan de praat en als bedankje mocht hij een paar plaatjes van het familiedrama schieten. Zo kunnen wij ook genieten van het leed van de Borsato's, die ondanks hun miljoenen soms nèt gewone mensen zijn.

Touriya en de groenteboer

Nadat actrice/model Touriya Haoud haar Hollandse vriendje Martijn Lusink had gedumpt (van sterrenkledingzaak Oger), zocht ze haar heil in Amerika. De grond werd haar hier te heet onder de voeten, nadat ze leugen op leugen had gestapeld. De mooie brunette bleek helemaal geen grote rollen in buitenlandse films te krijgen of 'het gezicht' van grote modemerken te worden. En haar Martijn had ze alleen gebruikt als ingang voor de showbizzwereld. Al snel sloeg ze in de VS een nieuwe lover aan de haak, een acteur uit General Hospital. Recentelijk trouwde het stel, maar het huwelijk werd niet de grote sterrenpartij die Touriya hoopte. Grote namen als Bruce Willis, Catharine Zeta Jones en Ben Affleck lieten het afweten, alleen wat collega's van General Hospital verschenen. 'Ze had net zo goed met de groenteboer kunnen trouwen' schampert een bron in Privé. De bron en Privé vrezen daarom nu al dat Touriya's huwelijk niet lang zal duren als haar nieuwe hubby haar niet de roem kan bezorgen die ze wenst.

Geen huwelijk

In Party lezen we dat er van een huwelijk tussen Wendy van Dijk en haar lover Chris Zegers waarschijnlijk geen sprake is. 'Ik zou niet weten waarom we onze liefde zouden moeten bezegelen met een ring en een kus' zegt Wendy daar, 'Elke dag is al de grote dag!'. Zou de presentatrice dit zeggen omdat ze het beu is dat iedereen wil weten wanneer ze gaat trouwen? Of heeft ze iets tegen het huwelijk gekregen nadat Xander de Buisonjé haar had bedrogen? Of wil Chris Zegers zich nog niet binden en roept Wendy dit uit een soort zelfbescherming? In elk geval wordt het paar regelmatig stralend en verliefd gefotografeerd, dus met de relatie zal het wel snor zitten. Maar de roddelbladen zullen niet rusten voordat ze Wendy in een bruidsjurk op het bordes van een stadhuis hebben zien staan. Dus Chris, come on, doe eens gek. Koop een mooie ring op één van je verre reizen, val op je knie en zorg dat ze 'Ja!' zegt. Hebben wij lezers ook weer iets om naar uit te kijken in de roddelbladen.