LONDEN - Wie gelooft dat Elvis Presley niet is overleden op 16 augustus 1977, moet zijn kans grijpen: er is 3 miljoen dollar (2,3 miljoen euro) te verdienen voor wie The King levend vindt.

De beloning is uitgeloofd door de Amerikaanse schrijver, acteur en filmmaker Adam Muskiewicz, die een manier wilde vinden om het publiek te betrekken bij een documentaire over de hardnekkige mythe dat Elvis nog leeft en zich sinds 16 augustus 1977 schuilhoudt.

Muskiewicz' film, 'The Truth about Elvis', moet in 2007 ter gelegenheid van de dertigste sterfdag van de rockster verschijnen.

Muskiewicz heeft inmiddels gesproken met talloze fans en 175 mensen die Elvis kenden of die inzicht hebben in zijn muziek of zijn manier van leven.

Achterdochtig

"Van de ondervraagden denkt 75 procent dat hij dood is. De rest denkt dat hij nog leeft." Veel van de 'gelovigen' zeggen dat zij achterdochtig zijn geworden door het vreemde gedrag van het ziekenhuispersoneel in Memphis en merkwaardige gebeurtenissen rond de begrafenis.

Op de website www.elviswanted.com zijn via een link verhalen te lezen van mogelijke waarnemingen van Elvis. Muskiewicz (28) zegt zelf nog niet te weten wat hij moet geloven. Hij benadrukte dat de beloning echt is. Hij heeft die financieel gedekt door een weddenschap met een Britse bookmaker. Die hoopt dat Elvis "ontkent dat hij het is als hij levend wordt gevonden".