AMSTERDAM - Beau van Erven Dorens en Albert Verlinde zijn weer bij elkaar. Na het succes van RTL Boulevard schitteren de sterren nu als de stemmen van Garfield en Prins in de nieuwe film Garfield 2. De film trok in de eerste week bijna honderdduizend bezoekers, waarmee hij op nummer 2 binnenkwam. In een Amsterdams Grandcafe sprak NU.nl het 'gouden koppel' over de film.

Bekijk video: Modem/ Breedband


Beau en Albert als Garfield en Prins

In Amerika is de film geen succes maar in Nederland is het nu al een kaskraker. De twee verschillende versies zijn dan ook niet met elkaar te vergelijken. "De Nederlandse versie is niet gemaakt voor een 800-miljoen groep", aldus Albert Verlinde. "De producenten hebben echt voor één specifieke doelgroep gekozen, families, en dat blijkt nu uitermate succesvol te zijn."

Volgens Beau van Erven Dorens, die ook in het eerste deel de stem van Garfield insprak, is deel twee daardoor stukken beter geworden. "De eerste Garfield was ook goed maar toch miste daar iets, het was een beetje slap. Het tweede deel knalt er meteen in. De regisseur, Olaf Wijnants, heeft een prachtige film neergezet."

Familiefilm

Toch is de stripheld, die wereldwijd in meer dan 2,600 kranten gelezen wordt door 260 miljoen mensen, niet te vergelijken met de oranje kater van het scherm. "Zodra je gaat animeren richt je je automatisch op een jongere doelgroep. Maar dat betekent niet dat het voor oudere mensen niet leuk is. Wij hebben hier echt een familiefilm van gemaakt die voor iedereen vermakelijk is" verklaard Van Erven Dorens. "Dit is zeker niet de gemiddelde Barbapapa animatie", benadrukt Verlinde.

Gouden koppel

Het duo werkte in het verleden al samen bij RTL Boulevard en in de animatiefilm Finding Nemo. Volgens beide heren mag er inderdaad dus wel gesproken worden van een 'gouden koppel'. Albert wil daar nog wel even met een knipoog aan toevoegen dat hij en Beau niet alleen verantwoordelijk waren voor het succes van Finding Nemo.

Helaas zullen Verlinde en Van Erven Dorens niet snel gezamenlijk terugkeren op de televisieschermen. Beau begint vanaf maandag met zijn nieuwe spelprogramma 'Deal or no deal' op Talpa terwijl Albert weer aan het begin staat van een nieuw seizoen bij RTL Boulevard.