AMSTERDAM - Gwyneth Paltrow vindt het heerlijk dat paparazzi meer interesse hebben in iemand als Nicole Richie, de dochter van zanger Lionel, dan in haar. "Wat mij betreft mag het zo blijven", zegt de actrice in de septembereditie van Harper's Bazaar.

"Nicole is superschattig en kleedt zich fantastisch. De aandacht van de pers moet gaan naar mensen die er op kicken en er waarde aan hechten. Als dat zo blijft, zou het geweldig zijn."

De 33-jarige Oscarwinnares heeft weinig behoefte om zelf in het middelpunt van de belangstelling te staan. Ze leest geen roddelbladen en is blij dat haar huis in Londen, waar ze met echtgenoot Chris Martin en hun twee kinderen woont, een grote poort heeft waar vreemden niet zomaar doorheen kunnen.

Privacy

"Op die manier hebben we toch iets van controle en privacy." Paltrow en Coldplay-zanger Martin hebben een dochter, Apple (2 jaar), en een zoon, Moses (4 maanden).

Wat Gwyneth wel weer aanspreekt is acteren. De blondine is meer dan twee jaar niet in een film te zien geweest. Ze staat te popelen om weer te werken. "Ik heb lang gedacht dat ik alles wat ik ooit wilde doen, wel gedaan had. Ik wilde alleen maar thuis zijn, met mijn familie. Die impuls om te werken had ik niet. Maar die is nu terug."

Grappige types

Paltrow won in 1998 een Oscar voor haar rol in 'Shakespeare in love' en was te zien in films als 'Se7en' en 'The talented mister Ripley'. Nu ze weer aan de slag wil, heeft ze besloten geen depressieve of gekke personages meer te spelen. Ze gaat alleen nog voor vrolijke en grappige types.

In oktober verschijnt ze op het witte doek als de favoriete dochter van een gestoorde psychiater in 'Running with scissors'.