AMSTERDAM - De Britse krant The Sun heeft zijn excuses aangeboden voor het plaatsen van oude foto's van prins William en prins Harry. Daarop staan zij in duidelijk beschonken toestand afgedrukt. Dat meldt het persbureau Reuters. De foto's dateren van drie jaar geleden en niet van deze zomer, zoals de krant dinsdag beweerde.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Op een van de foto's is duidelijk te zien hoe prins Harry een blondine in haar borsten knijpt. Ook het bijbehorende artikel liegt er niet om. Daarin staan allerlei beweringen over het wilde nachtleven van de prins onder de kop 'Dirty Harry'. Ook wordt zijn vriendin, de Zuid-Afrikaanse Chelsy Davy, gewaarschuwd voor zijn seksuele uitspattingen.

Rectificatie

De foto van Harry sierden dinsdag de voorpagina van The Sun. De Britse kroonprins Charles zorgde er persoonlijk voor dat de krant woensdag een rectificatie plaatste. Daarin wordt toegegeven dat de foto's uit 2003 stammen, nog voordat Harry zijn huidige vriendin kende.

Het is de tweede keer in korte tijd dat een Britse boulevardkrant de koninklijke familie dwarszit. News of the World moest vorige week een schadevergoeding van bijna driehonderdduizend euro betalen. Een royaltyverslaggever bleek de telefoon van de hofhouding van prins Charles te hebben afgetapt. Hij werd gearresteerd.