HENGELO - Radiopresentator Krijn Torringa is in de nacht van dinsdag op woensdag overleden. Dat meldde RTV Oost woensdag. Bij die regiozender was de vroegere AVRO-coryfee de laatste periode werkzaam. Hij was al langere tijd ernstig ziek.

Torringa woonde inmiddels een aantal jaren in Twente en was naast presentator ook stadionspeaker bij FC Twente. Vroeger werkte hij bij de AVRO, waar hij veel faam verwierf met het Hilversum 3-programma Hollands Glorie. Onderdeel van die show was onder meer het spelletje Toontje hoger.

Een ander AVRO-programma dat hij presenteerde, was Koperen Ko en Nikkelen Nelis, waarin hij veel aandacht schonk aan het Nederlandstalige lied.

Geheimzinnig

Volgens een eindredacteur van RTV Oost is Torringa geboren op 24 maart 1940, terwijl de dj in interviews telkens aangaf op 24 maart 1945 te zijn geboren. "Hij deed geheimzinnig over zijn leeftijd, maar we hebben zijn dossier bij personeelszaken ingezien en daarin staat toch echt 1940 als geboortejaar vermeld.

In onze uitzendingen woensdag hopen we via vrienden en familie van Krijn Torringa te weten te komen waarom hij zo geheimzinnig deed over zijn leeftijd", aldus de RTV Oost-medewerker.