AMSTERDAM - Zanger Boy George is begonnen aan zijn taakstraf: vijf dagen vuil ophalen en straatvegen voor de dienst afvalverwerking in New York. Het duurde maandag niet lang voordat de 45-jarige zanger, in een felgekleurd hesje, werd geconfronteerd met verslaggevers en fotografen.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Hij gebruikte zijn bezem om vuil en bladeren in hun richting te vegen en schreeuwde: "Denken jullie soms dat je beter bent dan ik? Ga toch naar huis. Laat me gewoon mijn taakstraf uitvoeren".

Volgens zijn manager zou Boy George, wiens echte naam George O'Dowd is, niet geëmotioneerd zijn over de opgelegde straf. Als muziekster uit de jaren tachtig had hij echter liever andere diensten verleend, zoals deejay zijn bij een benefietconcert.

Ingebroken

In oktober vorig jaar belde Boy George de politie van Manhattan met de mededeling dat er was ingebroken in zijn huis. Toen de politie arriveerde, trof ze een kleine hoeveelheid cocaïne. Van een inbraak was geen sprake.

In maart legde Boy George een schuldbekentenis af. Afgesproken werd dat hij zich in Engeland, zijn geboorteland, zou laten behandelen aan zijn drugsverslaving. Bovendien diende hij in New York vijf dagen een taakstraf in de dienstverlening te verrichten.

In Engeland werd Boy George al eens in 1986 veroordeeld voor heroïnebezit. Hij moest zich toen laten opnemen in een ontwenningskliniek. Dat betekende het einde van zijn groep Culture Club. Die band had hits met 'Karma chameleon' en 'Do you really want to hurt me'.