AMSTERDAM - Een vermeende stalker van Wendy van Dijk moet zich voor de rechter verantwoorden. De 42-jarige man zou de televisiepresentatrice van 9 december tot en met 17 februari hebben gestalkt en bedreigd.

Op 25 augustus dient voor de Amsterdamse rechtbank een pro-formazitting. Dan wordt de zaak niet inhoudelijk behandeld, maar wordt alleen gekeken naar de stand van het onderzoek dat justitie tegen de man heeft ingesteld.

E-mails

De man wordt ervan verdacht e-mails te hebben gestuurd naar de website van het programma Hart in Aktie, dat door Van Dijk werd gepresenteerd. Daarin stond de mededeling dat haar zoon Sem zou worden ontvoerd.

"Alles mag de pleuris krijgen, als ik Sem maar heb", stond in één van de de e-mails. "Het liefste pakte ik jullie. Sleepte jullie naar de auto. Hup ma en jij er in. Snel Sem bij me en van achter de achterbank, rijden maar."

Strafblad

De man moet zich ook verweren tegen andere beschuldingen. Hij zou iemand hebben mishandeld in Amsterdam in de periode van 2000 tot en met 2002. Ook zou hij een politieman in Leeuwarden op 13 februari van dit jaar hebben bedreigd.