AMSTERDAM - Prins Albert II van Monaco heeft geen enkele intentie om in het huwelijksbootje te stappen met zijn vriendin, de 28-jarige Zuid-Afrikaanse zwemster Charlene Wittstock. De prins ziet zichzelf überhaupt niet trouwen, zegt hij in een interview met de Amerikaanse televisiezender ABC. "Ik heb geen trouwplannen. Niet nu en ook niet in de verre toekomst."

De 48-jarige 'womanizer' vertelt dat de constante geruchtenstroom over zijn privé-leven hem de zin in een relatie vaak hebben ontnomen. "Elke keer als ik meer dan één keer met een mooie, jonge vrouw aan mijn zijde wordt gespot, begint iedereen over trouwen. Dat maakt het behoorlijk moeilijk om openlijk een relatie te hebben."

Van trouwen mag het dan misschien nooit komen, Albert heeft wel al gezorgd voor troonopvolgers. De prins heeft twee kinderen erkend van verschillende vrouwen. Voor de Monegaskische troon komen daardoor de nu 14-jarige Jazmin Grace en 3-jarige Alexandre in aanmerking.

High society

Albert was dit weekeinde in de Verenigde Staten voor een bezoek aan een conferentie met leiderschap als thema. Ook bezocht hij een feest ter ere van het 50-jarig bestaan van de film 'High society', de laatste film die zijn moeder Grace Kelly voor haar dood maakte. Zij kwam op 52-jarige leeftijd om het leven bij een auto-ongeluk.