AMSTERDAM - George Clooney is uit een diep dal omhoog gekropen. De acteur heeft verteld dat hij het afgelopen jaar erg depressief was. Volgens de ster was zijn neerslachtigheid een gevolg van een reeks persoonlijke tegenslagen en de moeilijke omstandigheden tijdens de opnamen van het politieke filmdrama 'Syriana'. Dat meldt de Daily Record.

Volgens de krant heeft de 45-jarige Clooney vaak aan zelfmoord gedacht in wat de acteur 'het moeilijkste jaar van zijn leven' noemde. Vorig jaar overleed zijn zwager op 45-jarige leeftijd aan een hartaanval. Zijn oma brak in datzelfde jaar haar heup en overleed niet lang daarna. Zijn hond overleefde een beet van een ratelslang niet.

Zijn depressie werd volgens de acteur ook gevoed door de kilo's die hij vorig jaar aankwam tijdens de opnames van 'Syriana'. Dat en de pijn van een ongeluk op de set maakten zijn leven niet makkelijker.

Clooney is nu vooral erg blij dat hij zijn overtollige kilo's kwijt is. Hij is opgelucht dat een donkere periode nu achter hem ligt, meldt de Daily Record.