AMSTERDAM - Intwine heeft de titelsong voor de thriller 'Nachtrit' geschreven. Dat heeft de distributeur van de film woensdag bekendgemaakt. Het nummer 'Feel it' is vanaf 18 september verkrijgbaar in de winkel en als download.

"Vooral de rauwe en beklemmende sfeer van de film sprak ons aan en wij denken met 'Feel it' dezelfde sfeer te hebben gecreëerd", zegt zanger Roger Peterson in een persbericht. "Het nummer geeft het gevoel dat ik in de film naar voren wil laten komen perfect weer", voegt regisseur Dana Nechustan toe.

De dominee

De band verzorgde in 2004 met 'Cruel men' de titelsong voor een andere misdaadfilm, 'De dominee'. Was die film geïnspireerd op het leven van drugsbaron Klaas Bruinsma, 'Nachtrit' haalt zijn inspiratie uit de zogenaamde taxioorlog in Amsterdam. Wanneer taxichauffeur Dennis zich tot zijn nek toe in de schulden steekt, raakt hij verstrikt in een crimineel netwerk. Hierdoor dreigt hij alles wat hem lief is, te verliezen.

De hoofdrollen worden gespeeld door Frank Lammers, Fedja van Huêt en Peggy Jane de Schepper. De film gaat 30 september in première tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht en is vanaf 12 oktober in de bioscoop te zien.