AMSTERDAM - Bekend Nederland reageert smalend op de scheiding van Mariska Hulscher. Patty Brards column in Weekend druipt van het leedvermaak, Gerard Joling heeft een nare smaak in de mond gekregen en Hagenees Henk Bres komt met grof geschut op zijn weblog. Hulscher zelf doet vooralsnog geen mededelingen.

Vorige week maakte de 42-jarige Hulscher bekend na slechts twee maanden huwelijk een scheiding aan te vragen van regisseur Ary Schouwenaar. Verder deed de televisiepresentatrice er het zwijgen toe, ook tegenover opdrachtgever Party waarvoor zij tot september een column heeft.

Deze stilte stond in schril contrast met de manier waarop zij voor haar huwelijk contact zocht met de showbizzbladen en –programma's.

Aandacht

Hulscher verkocht de foto's van haar huwelijk in Frankrijk aan modeblad Jackie. 'Dit riekt naar een schreeuw om aandacht', schrijft Gerard Joling in zijn Story-column. Nu vraagt hij zich af waarom het sterrenkoppel uit elkaar is. "Is Ary misschien homoseksueel of Mariska lesbisch?", reageert Joling. "Mariska kan toch gewoon zeggen wat er speelt."

Patty Brards column in Weekend druipt van het leedvermaak. "De foto's van de gesponsorde huwelijksreis naar Bali lag nog in de winkel toen het stel alweer uit elkaar was." Brard, die onlangs haar eigen vierde huwelijk uitstelde, belooft haar lezers in elk geval langer dan twee maanden bij haar Antoine te blijven. "Net zoals we geen gesponsorde bruidsjurk willen en al zeker geen gesponsorde huwelijksreis.''

Dure cadeautjes

Hagenees Bres, bekend geworden door Het Lagerhuis, noemt Hulscher een vrouw die dure cadeautjes aanneemt en vervolgens een einde maakt aan haar relaties. "Wij hier in Den Haag hebben voor zo'n vrouw een woord. Dat is hetzelfde als die van Connie Breukhoven, die andere diva die ontkent dat ze het ooit is geweest."