AMSTERDAM - Twee showbizzfotografen hebben nauwelijks kans gezien 'publiceerbaar' materiaal te schieten bij het huwelijk van Katja Schuurman en Thijs Römer, dinsdag in het Franse dorpje Vallery. Edwin Smulders van Story en freelancer Dennis van Tellingen keerden dinsdag alweer huiswaarts.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Die conclusie trekt een medewerkster van De Telegraaf, dat zelf geen fotograaf naar Frankrijk stuurde. De krant houdt zich net als veel andere media aan afspraken die het showbizzpaar met de roddelpers heeft gemaakt. Katja en Thijs wilde geen pers op de huwelijksdag. Als tegenprestatie beloofde het koppel eigen fotomateriaal aan onder meer De Telegraaf.

Vliegverbod

Dinsdag trouwen Katja en Thijs in het Chateau des Condé, op een uur rijden van Parijs. "Het terrein is hermetisch afgesloten", zegt de medewerkster van De Telegraaf. "Bovendien heeft Katja's management een vliegverbod geregeld zodat er ook geen foto's vanuit een helikopter mogelijk zijn."

In juni maakte Katja Schuurman al duidelijk dat de pers niet welkom was bij de huwelijksvoltrekking. De redactie van Story besloot na veel wikken en wegen toch fotograaf Edwin Smulders naar Frankrijk te sturen. "Het is niet interessant als iedereen dezelfde foto's plaatst", legt redactiechef Peter van de Kraats uit.

Avrij

Bang dat Story's relatie met Katja en Thijs averij oploopt bij een eventuele publicatie, is hij niet. "Wij zijn open en eerlijk in wat we doen."

Ook freelancefotograaf Dennis van Tellingen, de zoon van Joop, was op zoek naar een eigen foto. Hij is medewerker van weekblad Party. Als de fotograaf met mooie plaatjes thuiskomt, worden zij zeker geplaatst. Dat zegt hoofdredacteur Ton de Wit. Hij vindt niet dat Party dan een afspraak schendt. "Dennis is freelancer en hij moet zelf weten wat hij doet. Wij hebben hem geen opdracht gegeven."

Afspraak

Hoofdredacteur Marc van der Linden van Weekend is blij met het aanbod van Katja. Hij is van plan zich aan de afspraak te houden. Wanneer De Telegraaf de 'geregelde' foto's van het bruidspaar in handen krijgt, weet de redactie niet. Wel wil ook de krant zich aan de afspraken houden.

Weekblad Privé wilde niets over haar fotobeleid kwijt.